pointti ja valokuva 800

Aika: ti 22.10. klo 8.45 - 11.00
Paikka: Villatehdas, Nosturi-kokoustila, Kankurinkatu 4-6, Hyvinkää

8.45 Ilmoittautuminen ja aamukahvi

9.00 Harkittu ja tehokas konfliktinhallinta on tärkeää – välimiesmenettelyllä on monia kilpailuetuja
Santtu Turunen, pääsihteeri, FAI (The Finland Arbitration Institute/ Keskuskauppakamarin välimieslautakunta)

Usein ajatellaan, että oman yrityksen liiketoimintaan ei liity riitoja. Sanotaan, että asiat sovitaan ja lakimiehiin ei tarvitse turvautua. Kaikkeen yritystoimintaan liittyy kuitenkin jonkinlaisia konflikteja, vaikka ne eivät eskaloituisikaan tuomioistuinmenettelyiksi. Vastuullisesti toimiva yritysjohto varautuu siihen, että jotkut riidat voivat kärjistyä. Tyypillinen ongelmatilanne on esimeriksi se, että sopimuskumppani ei noudata sopimusta.

Huolellisesti suunniteltu riidanratkaisu voi joskus auttaa pääsemään hyviin ratkaisuihin ilman, että raskaimpiin menettelyihin täytyy turvautua. Riitojen ratkaisusta kannattaa sopia etukäteen myös siksi, että usein parhaastakaan menetelmästä ei usein ole mahdollista sopia sen jälkeen, kun asia on jo riitaantunut. Etukäteen sovittaessa molempien asianosaisten intressissä on tehokas ja nopea riidanratkaisu.
 
Välimiesmenettelyssä ratkotaan riitoja, jotka osapuolet ovat sopimuksellaan siirtäneet välimiesten ratkaistavaksi yleisen tuomioistuimen asemesta. Välimiesmenettelyllä on useita kilpailuetuja. Yksi keskeisimmistä on nopeus. FAI:n hallinnoimissa välimiesmenettelyissä tyypillinen menettelyn kokonaiskesto on noin 11 kuukautta, ja menettely päättyy lopulliseen tuomioon. Yleisissä tuomioistuimissa menettelyyn voi kulua jopa 4 – 5 vuotta, jos käräjäoikeuden päätöksestä valitetaan hovioikeuteen.

Tule Kauppakamaripointtiin kuulemaan lisää riidanratkaisusta ja välimiesmenettelystä.

Tilaisuus on maksuton.

Tervetuloa!

Ilmoittaudu tästä