Red Carpet -tunnustuspalkinnot elokuva-alalle jaettiin 30.8. Red Carpet Gaalassa Hyvinkäällä. Yksi tunnustuksista oli Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin kannustuspalkinto, joka annettiin Riitta Ryhdälle Girls Film -työpajasta. Palkinnoista päättäneen juryn jäseniä olivat ohjaaja Hanna Maylett, käsikirjoittaja Pekko Pesonen, tuottaja Jussi Rantamäki sekä näyttelijät Laura Birn ja Outi Mäenpää.

Girls film web

KANNUSTUSPALKINTO
Girls Film -työpaja
Eubhoria Borealis ry
Riitta Ryhtä

Juryn perustelut:
Vuonna 2002 perustettu Euphoria Borealis on ollut tuoreiden elokuvantekijöiden kohtaamis- ja koulutuspaikka yli viidentoista vuoden ajan. Kansainväliseen kinoliikkeeseen kuuluva yhdistys järjestää yhteisöllisiä elokuvatyöpajoja ja -näytöksiä etenkin nuorille audiovisuaalisen kulttuurin ystäville. Vuonna 2017 ensimmäisen kerran järjestetty Girls Film on ollut menestys. 13–16-vuotiaille tytöille suunnattu viisipäiväinen kurssi on kerännyt osallistujia ympäri Suomen. Elokuva-alalla puhutaan paljon tasa-arvon toteutumisesta ohjaajien ja päähenkilöiden sukupuolijakaumassa: naisia on yhä niin ohjaajissa kuin päähenkilöissäkin huomattavasti vähemmän kuin miehiä. Girls Film on tekemässä kullanarvoista ruohonjuurityötä asetelman muuttamiseksi. Se rohkaisee usein vailla esikuvia olevia tyttöjä kirjottamaan ja tekemään elokuvia heitä itseään kiinnostavista aiheista.
(Red Carpet Filmfestivalin tiedote 31.8.2018)

Muista palkinnoista ja jurystä voit lukea lisää täältä.

Hyvinkään kaupungin energiansäästötyöryhmä järjestää seitsemättä kertaa yhdessä Hyvinkään yrittäjien ja Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin kanssa energiatehokkuuskilpailun, jossa palkitaan parhaiten energiankäyttöään tehostaneet hyvinkääläiset yritykset.

Lue lisää.

 

tuontirekkaweb

 

TULLIN TIEDOTE
Tuoja: tarkista GSP-maakohtaisesti, millä tavaran alkuperäselvityksellä saat tullietuuden

EU:n yleisen tullietuusjärjestelmään kuuluvien edunsaajamaiden käytäntö tavaroiden alkuperän todistamiseksi muuttuu, ja A-alkuperätodistukset korvataan vaiheittain rekisteröityjen viejien REX-järjestelmällä.

Lue lisää

Koulutusteesit

 

Kauppakamarit julkaisivat koulutusteesit, joissa listataan seitsemän keinoa varmistaa osaavan henkilöstön saatavuus yrityksille. Kauppakamarit haluavat muun muassa tukea ammatillisen koulutuksen uudistuksen onnistumista, laajentaa oppisopimusten käyttöä sekä tiivistää yhteistyötä yritysten ja oppilaitosten välillä.

Koulutusteesit

Internet of Things Kasvupolun lupaavimmaksi kasvajaksi on Kasvu Openin sparrausprosessin jälkeen valittu JigLabs Oy. Kunniamaininnan sai Simosol Oy. Yritykset etenevät valtakunnalliseen finaaliin 100 parhaan kasvuyrityksen joukkoon. Tästä sadan joukosta valitaan Startup ja Start Again -sarjojen parhaat yritykset valtakunnallisessa finaalissa lokakuussa.

kasvuopen voittajat ja anne web

 IoT Kasvupolun lupaavimmat. Kuvassa oikealla JigLabs Oy:N Petri Hassinen ja keskellä Simosol Oy:n Jussi Rasinmäki. Anne Pevkur onnittelee voittajia.

Valinnat tehtiin kaikkiaan 15 kasvuhaluisen yrityksen joukosta, jotka seulottiin asiantuntijoiden kahden päivän sparraukseen 33 hakijasta. Sparraukseen valitut yritykset painottuivat IoT-alalle. Tuomaristo kiinnitti valintoja tehdessään huomiota mm. tuotteeseen, liikeideaan ja sen toteuttamissuunnitelmaan sekä kasvupotentiaaliin.

JigLabs Oy on vuonna 2017 perustettu tekoälyyn pohjautuvia ratkaisuja erityisesti teollisuuden aloille suunnitteleva järvenpääläisyritys. Se on tehnyt lyhyen olemassaolonsa aikana projekteja lukuisille kansainvälisille yrityksille Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Tuomaristo päätyi voittajaan mm. sen takia, että JigLabsin yritysidea on kiinnostava ja tiimi taustalla on uskottava. Lisäksi referenssit asiakasprojekteista osoittavat sen, että yrityksen tuotteelle on kysyntää jo näin varhaisessa vaiheessa.

Kunniamaininta jaettiin vuonna 2007 perustetulle riihimäkeläiselle bio-alan asiantuntijafirmalle Simosol Oy:lle. Yritys tuottaa analytiikkapalveluita ja IT-sovelluksia eri toimijoille metsien ja peltobiomassan kestävään hyödyntämiseen. Tuomariston mukaan yrityksellä on näyttöjä orgaanisesta kasvusta ja potentiaalia lähteä kasvattamaan bisnestä tällä ajankohtaisella toimialalla.

Asiantuntijoiden kahden päivän maksuttoman sparrauksen saivat myös CS Control Software Oy Espoosta, Deal Comp Oy, Ebenlock Oy sekä Taitori Oy Helsingistä, FXB-Niemet Oy, Suomen Terästekniikka Oy sekä Salonkiravintola Neilikka Oy Hyvinkäältä, Hausjärven Kaluste Oy sekä Paanti Oy Hausjärveltä, IISY Kirkkonummelta, Kaikakui Oy Tampereelta, Oy Bau Log Ltd Riihimäeltä sekä VJ-WORKS Oy Vantaalta.

Tuomaristoon kuuluivat Anne Pevkur Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarilta, Timo Liukko First Roundilta, Antti Rantalainen Tilipalvelu Rantalaisesta, Arto Juosila Arma Developmentista, Markku Rentto Neo Industrialista, Kari Järvenpää Finesco Investistä, Matti Malminen Konecranesilta sekä Pentti Puhakka Koneelta.

Internet of Things Kasvupolku on osa Kasvu Openia, jonka valtakunnallinen finaali, Kasvu Open Karnevaali järjestetään 24.─25.10.2018 Jyväskylässä. Finaaliin pääsee kaikkiaan 100 yritystä eri Kasvupoluilta, joita järjestetään tänä vuonna eri toimialoilla ja alueilla yhteensä 26.

Lisätietoja:
Maria Häkkinen, Kasvupolun fasilitoija, Kasvun Roihu Oy, p. 045 130 3751, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Anne Pevkur, toimitusjohtaja, Riihimäen-Hyvinkään kauppakamari,p. 050 516 8912, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kasvu Open on valtakunnallinen sparrausohjelma pk-yrityksille, joka auttaa yrityksiä niiden kasvuhaasteissa. Sparraus on valituksi tulleille yrityksille maksutonta. Vuonna 2018 tavoitteena on antaa ohjausta 450 yritykselle yli tuhannen asiantuntijan voimin. Vuosi huipentuu Kasvu Open Karnevaaliin lokakuussa 2018, jossa 100 finalistin joukosta valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset.

Kasvupolun mahdollistivat Riihimäen-Hyvinkään kauppakamari sekä KONE Oyj, Konecranes Oyj, First Round Oy,  Tilipalvelu Rantalainen Oy ja Arma Development Oy yhdessä valtakunnallisten kumppaneiden (mm. Nordea, Finnvera, Team Finland) kanssa.

sosiaalisen median juridise

Riihimäen-Hyvinkään kauppakamari suojaa palvelujensa käyttäjien yksityisyyttä ja noudattaa toiminnassaan tietosuoja- ja muita lakeja sekä hyviä tietosuoja- ja tietoturvakäytäntöjä. Verkkopalvelumme voivat sisältää linkkejä muiden yhtiöiden sivuille tai palveluihin, joilla on Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarista erilliset, omat tietosuojakäytäntönsä.

Pyrimme palvelemaan jäseniämme ja sidosryhmiämme ja kehitämme palvelujamme heidän tarpeidensa ja kiinnostuksensa mukaan. Käsittelemämme tiedot voidaan jakaa:

  • käyttäjän antamiin ja
  • julkisista lähteistä kuten kaupparekisteristä tai yleisesti saatavilla olevista lähteistä kerättyihin tietoihin.

Käytämme keräämiämme tietoja mm. kauppakamarilaissa (1.11.2002/878) tarkoitettujen tehtävien hoitoon, palveluiden tuottamiseen, asiakaskokemuksen parantamiseen sekä kohdennetumman markkinoinnin ja asiakaspalvelun kehittämiseen.

Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin henkilötietojen keräämistä ja käsittelyä koskevat käytännöt kuvataan tietosuojaselosteissa 1 ja 2. Nämä tietosuojaselosteet ovat samalla rekisteriselosteita ja henkilötietolain edellyttämiä informointiasiakirjoja. Henkilötiedolla tarkoitetaan tietoa, joka on yhdistettävissä tiettyyn henkilöön.

Tutustu tietosuojaselosteisiimme:

Tietosuojaseloste 1: Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin jäsenrekisterin tietosuojaseloste

Tietosuojaseloste 2: Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin asiakkaita, potentiaalisia asiakkaita ja sidosryhmiä koskeva tietosuojaseloste

Käyttäjä hyväksyy tämän tietosuojalausekkeen ehdot käyttämällä palvelujamme.

Tietosuojakäytäntömme päivitetään palveluiden kehittyessä tai lainsäädännön muuttuessa. Voimassaolevat tietosuojakäytäntömme löytyvät kotisivuiltamme.