Kauppakamarit ovat laatineet listan Suomen liikenneverkon tärkeimmistä korjaus- ja kehittämiskohteista. Hyvinkään-Riihimäen talousalueelta mukana ovat Kehä V:n eli valtatie a 25:n turvallisuuden ja kunnon parantaminen ja Hanko-Hyvinkää –radan sähköistyksen edistäminen. Liikenneväylien kunnolla ja sujuvuudella on suora vaikutus yritysten kilpailukykyyn ja investointipäätöksiin.

  • Elinkeinoelämän lähtökohta hankelistaukselle on kuljetuskustannusten alentaminen ja näin kilpailukyvyn parantaminen, luonnehtii toimitusjohtaja Anne Pevkur hankelistausta.

Riihimäen-Hyvinkään kauppakamari on pitkäjänteisesti vaikuttanut siihen, että myös poikittaisliikenteen väyliä tulee parantaa yritysten tarpeita vastaaviksi. Kauppakamarialueen kaksi isoa hanketta ovat Kehä V:n kehittäminen ja Hanko-Hyvinkää –radan sähköistyksen edistäminen.

Kehä V on elinkeinoelämälle mm. Hangon satamaan johtava tärkeä kuljetusreitti, jonka turvallisuus ei takaa nykyisellään sujuvaa ja turvallista liikuttamista ja liikkumista. Erilaisista selvityksissä on tullut esille, että Kehä V:n ympäristö kiinnostaa yrityksiä sijoittumispaikkana, mutta väylän heikko liikennöitävyys rajoittaa aluekehitystä.

  • Hanko-Hyvinkää –radan sähköistykselle ei ole nyt tarvittavaa 53 Me:n rahoitusta, mutta se tulee jälleen saada pikimmiten työlistalla. Kuljetusfasiliteettien tulee kunnossa, jotta yritykset pystyvät yleensäkään toimimaan Suomesta käsin kilpailukykyisesti, tähdentää Pevkur. Tämä koskee erityisesti suurempia kansainvälisiä yrityksiä ja työllistäjiä.
  • Radan sähköistys tukee hallituksen päästövähennystavoitteita, joten hankkeelle on siinäkin mielessä vahvat perusteet, jatkaa Pevkur.

Kauppakamarien liikennehankelistaus on elinkeinoelämän täsmälista alueidemme pahimmista liikenteen pullonkauloista ja merkittävistä kehittämiskohteista. Lista tähtää liikennejärjestelmän pitkäjänteiseen kehittämiseen ja tarjoaa työkalun päätöksentekoon liikenteen rahoituksesta.

“Liikennejärjestelmän suunnittelu on murroksessa. Nyt mietitään askelmerkkejä myös tulevalle maakuntauudistuksella, jossa maakunnille siirtyy vastuuta tienpidosta ja liikenteen suunnitelusta”, Keskuskauppakamarin liikenneasiantuntija Kaisa Saario painottaa.

Liikenneväylien kunnolla ja sujuvuudella on Saarion mukaan suuri merkitys alueiden ja yritysten kilpailukyvylle ja investointipäätöksille. Suomi on viennistä riippuvainen maa, jolla on pidemmät etäisyydet markkinoille kuin monella keskeisellä kilpailijamaalla. Hyvillä liikenneyhteyksillä on ainakin osittain mahdollista kompensoida etäisyyksien aiheuttamaa haittaa kilpailukyvylle.

“Liikenneyhteyksien toimivuus on keskeinen tekijä, kun yritykset tekevät päätöksiä investoinneista ja toimipaikan sijainnista. Keskuskauppakamarin Alueiden kilpailukyky -selvityksen mukaan kuusi kymmenestä yrityksestä valitsee sijaintipaikan liikenneyhteyksien ja työvoiman saatavuuden perusteella”, Saario toteaa.

Lisätietoja:
Kauppakamarien liikennehankelistaus 2017
Anne Pevkur, toimitusjohtaja, Riihimäen-Hyvinkään kauppakamari, puh. 050 516 8912
Kaisa Saario, Keskuskauppakamarin liikenneasiantuntija, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 040 5613 597

Lehdistötiedote 31.8.2017

Itsenäisyyden juhlavuonna on erityinen syy juhlia yrittäjyyttä – satavuotias Suomi on monella tapaa yrittäjien työn tulosta. Yrittäjyys on myös positiivinen voima, joka vie maatamme uudelle satavuotistaipaleelle.

Yrittäjän päivää vietetään joka vuosi 5.9. ja nyt jo 20. kertaa. Tavoitteena on korostaa yrittäjyyden merkitystä suomalaisessa yhteiskunnassa sekä sytyttää nuoriin yrittäjyyden kipinä. Se on kasvanut vuosien mittaan monipuoliseksi valtakunnalliseksi teemapäiväksi, jota vietetään ympäri maata kuntien, yrittäjien, järjestöjen ja oppilaitosten tilaisuuksissa.

Yrittäjän päivän taustavoimana on Yrittäjän Päivä -säätiö, jossa ovat edustettuina elinkeinoelämän järjestöt ja toimijat. Säätiön puheenjohtajana ja Yrittäjän päivän liikkeellepanevana voimana toimii yrittäjäneuvos Riitta Antinmäki. Hänen aloitteestaan Helsingin Kamppiin Narinkkatorille saatiin myös Yrittäjäpatsas vuonna 2006.
”Suomen 280 000 yrittäjää ovat juhlapäivänsä ansainneet. Laittakaa 5.9. liput salkoon ja herättäkää keskustelua yrittäjyydestä! Paikkakunnaltanne löytyy monia tunnettuja yrittäjiä ja nousevia tähtiä, joita olisi hienoa kuulla Yrittäjän päivänä myös mediassa. Heillä on paljon sanottavaa siitä, millainen positiivinen voima yrittäjyys on ja kuinka monin tavoin se vaikuttaa oman paikkakunnan työpaikkoihin, palveluihin ja tulevaisuuden näkymiin. Myös nuorilta kannattaa kysyä, miten he suhtautuvat yrittäjyyteen uravaihtoehtona”, kannustaa Antinmäki.

Yrittäjän päivän pääjuhlaa isännöi Elinkeinoelämän keskusliitto EK
Elinkeinoelämän keskusliitto EK isännöi tänä vuonna Yrittäjän päivän pääjuhlaa ti 5.9. Helsingissä Kulttuuritehdas Korjaamolla. Estradille nousee huippupuhujia ja pysäyttäviä persoonia – nuoria, maahanmuuttajia, pitkän linjan konkareita, työnantajayrittäjiä, tunnettuja vaikuttajia ja myös yllättäviä nimiä. Tutustu ohjelmaan tästä. Pääjuhla on täynnä, mutta sitä pystyy seuraamaan etänä videoyhteyden kautta ti 5.9. klo 11-12.30 www.ek.fi -sivulta.

Lisätiedot Yrittäjän päivän viettämisestä ja merkityksestä:
Yrittäjäneuvos Riitta Antinmäki, puh. 0500 311 711, riitta.antinmaki[at]htf.fi

Lisätiedot Yrittäjän päivän pääjuhlasta EK:sta:
Vastuuhenkilö Tuuli Mäkelä, puh. 050 330 3245
Tiedottaja Satu Toivonen, puh. 040 8212 097
Assistentti Arja Alikoski, puh. 040 826 2330
EK:n sähköpostit: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Hyvinkään kaupungin energiansäästötyöryhmä järjestää viidettä kertaa yhdessä Hyvinkään yrittäjien ja Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin kanssa energiatehokkuuskilpailun, jossa palkitaan parhaiten energiankäyttöään tehostaneet hyvinkääläiset yritykset.

Lue lisää.

Finpron asiantuntijahaun kautta löydät apua kaikkiin kansainvälisen liiketoiminnan vaiheisiin.

Lue lisää tästä.

Sihteeri tapaa usein työpäivän aikana monia erilaisia ihmisiä niin face to face – tilanteissa kuin puhelimessa. Vuorovaikutus on oma taitolajinsa, jota voi harjoitella aivan samalla tavalla kuin mitä muutakin taitoa tahansa. Jotta pystyisi vuorovaikuttamaan parhaalla mahdollisella tavalla, on tunnistettava oma vuorovaikutustyyli.  Se liittyy kiinteästi omaan käyttäytymisprofiiliin.  On hyvä miettiä olenko enemmän ihmisläheinen ihminen, joka tuon tunteeni esille, vai enemmänkin asiakeskeinen persoona.  Samoin tulee tunnistaa toisen osapuolen vuorovaikutustyyli. Vuorovaikutustilanteessa on siksi hyvä astua pois omalta vuorovaikutuksen mukavuusalueelta.

Usein ihmettelemme, että miksi emme saa viestiämme perille. Mielestäni suurin syy on se, että emme tunnista toisen vuorovaikutustyyliä. Jos toinen henkilö on enemmänkin asiatyylinen persona, häntä on turha lähestyä small talkin välityksellä. Hän tahtoo, että menemme suoraan asiaan. Vastaavasti, jos toinen henkilö on ihmisläheinen persoona, häntä on hyvä lähestyä small talkin avulla.

Usein emme tuo vuorovaikutustilanteessa selkeästi tunteitamme esille verbaalisesti. Silloin toiselle osapuolelle jää epäselväksi, mitä me tunsimme. Hän ehkä yrittää tulkita tunteitamme kehonkielen kautta, mutta tulkinta saattaa viedä herkästi harhapoluille. Samoin tarpeiden esilletuominen on vuorovaikutuksessa tärkeä seikka. Otan esimerkin.  Kuvittele, että olet ryhmäsi vetäjä. Teillä on ollut palaveri, jossa on käsitelty luottamuksellisia asioita. Palaat neuvotteluhuoneeseen jostakin syystä. Huomaat, että eräs ryhmäsi jäsen on jättänyt luottamukselliset paperit pöydälle. Otat paperit ja menet hänen luoksensa. Ojennat paperit hänelle ja sanot: ”Olen todella vihainen, että jätit paperit neuvotteluhuoneen pöydälle. Olemme sopineet, että keskeneräisiä asioita sisältäviä papereita ei jätetä toisten nähtäväksi.”  Viestisi menee taatusti perille, sillä toithan selkeästi esille tunteesi ja tarpeesi.

Syyskuussa tulen vetämään 2 puolen päivän mittaista valmennustilaisuutta. Huippusihteeri-valmennus on ensisijaisesti suunnattu niille sihteereille/assistenteille, jotka toimivat lähellä johtoa, ehkä ”pomon oikeana kätenä”. Valmennuksen tavoitteena on antaa osallistujille käytännön työkaluja niin fyysiselle kuin psyykkiselle puolelle.

Artikkelin kirjoittaja on kouvolalainen työyhteisövalmentaja Heimo Keskitalo, KTM.

Huippusihteeri-koulutuksen sisältö ja ilmoittautuminen tästä linkistä!

Hämeen ammattikorkeakoulu ja Laurea-ammattikorkeakoulu ovat solmineet strategisen kumppanuuden, jonka tarkoituksena on Suomen kasvukäytävän kehittäminen koulutuksen, tutkimuksen sekä innovaatio- ja kehittämistoiminnan keinoin. Suunnitelmissa on myös kansainvälistä yhteistyötä.

Lue lisää