Kauppakamari tukee monin eri tavoin kasvuhaluisia yrityksiä. Yksi tällainen on uusi Jeesaaja-palvelumme. Kauppakamarin Jeesaajat ovat kokeneita, aktiivisesti liike-elämässä toimivia henkilöitä, jotka haluavat jeesata Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin jäsenyrityksiä kasvun polulla. Jeesaaja-sana kertookin jo palvelun luonteen. Voit soittaa Jeesaajalle ja kysellä kokemuksista ilman laskun pelkoa. Toki, voit sopia joidenkin Jeesaajien kanssa myös syvemmästä maksullisesta yhteistyöstä tai toimeksiannosta. Ota yhteyttä, tarjoamme jeesiä!

Pasi Helminen, ratkaisumyynti, Canorama Oy
040 5688205, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 • Olen työskenellyt yli 21 vuotta IT ja ICT alalla. Tästä ajasta seitsemän vuotta operaattorilla konesalipalveluiden sekä tietoliikenneyhteyksien parissa. Loput ajasta olen ollut IT laitteiden ja palveluiden parissa. Olen työskennellyt myös huollossa muutaman vuoden joten tiedän myös mitä konepellin alla on.
 • Omaan vahvan näkemyksen IT:n nykytilasta ja ohjaan yrityksiä oikeaan suuntaan IT viidakossa. Voimme tarpeen mukaan pitää kehityspalaverit 1-2x vuodessa. Autan myös tietosuojalain vaatimissa haasteissa. Minulla on myös erittäin kattava verkosto alan toimijoista.

Jeesaan mielelläni seuraavissa

 • ICT puolen tuotteet ja palvelut
 • Tietosuojalaki ja sen vaatimukset
 • Tietosuoja ja tietoturva
 • Palvelutarjouksien tarjouksien vertailu
 • Tietoliikenneyhteydet
 • IT-Ulkoistus

Arto Juosila, Arma Development Oy
040 551 2878, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 • Liiketoiminnan kehittäminen, rakennemuutokset ja kannattava kansainvälinen kasvu ovat lähellä sydäntäni.
 • Jeesaan mielelläni liiketoimintasi analysoinnissa, strategian tarkentamisessa, kasvutavoitteiden asettamisessa ja niiden saavuttamisessa. Tehdään yhdessä käytännön tuloksia. Sinä, minä ja varsinkin sinun oma tiimisi.
 • Tunnen hyvin työskentelyn kansainvälisillä markkinoilla. Olen mukana hallitustyöskentelyssä ja myös start up -yrityksen perustaja. Monessa sopassa keitetty.

Pekka Kujala, insinööri evp.
040 747 6975, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 • Oma työurani koostuu kahdestakymmenestä vuodesta konepaja- ja terästeollisuuden tuotannon kehittämis- ja johtotehtävissä sekä yli viidestätoista vuodesta koneiden ja laitteiden huoltoliiketoiminnan kehittämisessä alkaen business konseptin rakentamisesta ja jatkuen toiminnan laajentamiseen kansainväliseksi ml. useita yritysostoja.
 • Mikäli nuo asiat askarruttavat jeesaan mielelläni sparraajana.

Timo Liukko, First Round Oy
040 701 2272, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kysy jeesiä liiketoiminnan laajentamisesta ja kasvurahoituksen vaihtoehdoista

 • Olen kasvu- ja rahoitusalan yrittäjä First Round Oy:lla, joka antaa rahoitusneuvontaa ja auttaa yrityksiä rahoituksen haussa. First Roundilla on lisäksi kasvuyrittäjille suunnattu kehittämisohjelma.
 • Olen ollut tuomassa FiBAN-toimintaa ja enkelirahoittamista Hämeeseen, ks. www.fiban.org.  Olen yli 25 vuoden aikana tutustunut satoihin kasvuyrityksiin useilla mantereilla ja ollut mukana hankkimassa yhteensä kahdeksannumeroista summaa rahoitusta yrityksille.
 • Minulle voi osoittaa kysymyksiä liittyen kasvurahoitukseen, rahoitusvaihtoehtoihin, enkelirahoittamiseen ja FiBAN-toimintaan. Minulla on myös kokemusta uusien liiketoimintojen arvioinnista ja menestyksen edellytyksistä sekä kasvun ja kansainvälistymisen toteutuksesta.

Matti Malminen, Director, Trade & Export Finance, Konecranes Oyj
040 530 6136, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 • Olen työskennellyt aiemmin 26 vuotta pankkimaailmassa ja ulkomaankauppaan liittyvät maksutavat ja riskeiltä suojautuminen olivat pankkimaailmassa päivittäistä työsarkaani. Kuusi vuotta sitten siirryin ”toiselle puolelle pöytää” ja toimin nyt Konecranesin globaalina Help Deskinä näihin asioihin liittyen. Maailman talous on valitettavasti mennyt heikompaan suuntaan, joten luottoriskeiltä suojautuminen on tärkeää. Tunne asiakkaasi ja erilaiset sanktiot - ovat myös uutena tekijänä ulkomaankauppaa harjoittavien yritysten päivittäistä arkea.
 • Voin jeesata näissä aiheissa:
  - Ulkomaankaupan maksutavat
  - Vientikaupan rahoittaminen
  - Vientikaupan sanktiot
  - Luottoriskiltä suojautuminen

Pekka Miettinen, ekonomi, HHJ
050 2874, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 • Työskentelen muutamien eri toimialoilla olevien pk-yritysten hallituksen jäsenenä ja teen myös pienimuotoisia konsultointeja sopimuksen mukaan.
 • Tarjoan keskustelukumppanuutta ja konsultointiapua liittyen yritystoiminnan kehittämiseen, kuten liikeidean pohtimiseen, kannattavuus- ja rahoituskysymyksiin, saneeraukseen, rekrytointi-, organisointi- ym. henkilöstöasioiden pohdintaan jne.

Kari Moisiola, Restonomi Ylempi AMK, Yrityslautturi Oy, Trailmaker Oy
050 388 3853, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 • Olen työskennellyt aiemmin 30 vuotta palveluliiketoiminnan parissa, joista 16 vuotta suurten konsernien liiketoiminnan kehitystehtävissä.
 • Olen rakentanut liiketoimintakonsepteja ajatuksesta operointiin. Reilu kolme vuotta sitten siirryin yrittäjäksi ja toimin nyt Yrityslautturi Oy:ssä ja Trailmaker Oy:ssä, jossa autan yrityksiä rakentamaan selkeän kasvupolun, kirkastamaan strategiansa ja nostamaan selkeästi rahoitusvalmiuttaan. Sparraan ja valmennan myös mm. myynti-, esiintymis- ja neuvottelutaidossa.

Jeesaan mielelläni:

 • Liikeidean terävöitys ja kasvustrategia
 • Myynti- ja neuvottelutaidot
 • Kun halutaan muutosta: kasvua, kansainvälistymistä, rahoitusta tai edessä sukupolven- tai omistajanvaihdos

Anitta Niemelä, Johdon coach ja valmentaja, PCC, HHJ, FM (psykologi), Anitta Niemelä Oy
040 742 1110, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., www.anittaniemela.fi

Kysy jeesiä ja sparrausta ihmisten ja muutosten johtamiseen sekä henkilöstöhaasteisiin.

 • Olen kokenut johdon coach ja valmentaja, jolla on paljon omaa kokemusta liiketoiminnan johtamisesta, HR-johtamisesta sekä muutostilanteista. Voin auttaa sinua johtamisen sekä esimiestyön ja henkilöstöasioiden haasteissa. Erityisosaamistani on henkilöstön sopeutustilanteiden hyvä johtaminen ja uudistunut muutosturvalainsäädäntö. Tarvittaessa voin tehdä myös toimeksiantoja em. asioissa.
 • Olen myös kansainvälisesti sertifioitu coach PCC. Työkokemukseni on pankki-, vakuutus- ja valmennusliiketoiminnasta. Olen myös valmentanut ja konsultoinut yli 150 yritystä eri toimialoilta.

Lassi Nyyssönen, asianajaja, YTM, osakas, Asianajotoimisto Fenno
050 570 3234, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., www.fennolaw.fi

 • Olen työskennellyt erittäin laaja-alaisesti yritysten ja yksityishenkilöiden oikeudellisten asioiden parissa. Avustan asiakkaitani työ-, yhtiö- ja sopimusoikeudellisissa asioissa sekä erilaisissa yritysjärjestelyissä.
 • Minulla on myös erittäin laaja kokemus tilanteista, missä kaikki ei ole mennyt liiketoiminnan osalta parhaalla mahdollisella tavalla. Olenkin ollut hoitamassa konkurssi- ja yrityssaneerausmenettelyitä pesänhoitajana, selvittäjänä tai avustamassa eri osapuolia näissä menettelyissä. Toimintani on käsittänyt avustamisen liiketoiminnan riskienhallintaan, jatkuvuussuunnitteluun, tervehdyttämiseen ja yleiseen johtamiseen liittyvissä kysymyksissä.
 • Viimeisten vuosien aikana olen ollut tukemassa ja auttamassa yrityksiä ja yrittäjiä entistä enemmän liiketoiminnan kehittämiseen liittyvissä asioissa oikeudellisen neuvonnan jäädessä jopa hieman taka-alalle. Strategiat, osakassopimukset, johtamisrakenteet sekä erityisesti liiketoiminnan murrostilanteet on minulle tilanteita, missä olen mielelläni auttamassa.

Sirpa Pötry, aluevientipäällikkö, Reka Kaapeli Oy
040-503 2535, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 • Yli 30 vuotta vientimyyntiä asiakkaina sähköalan tukkurit, maahantuojat, sähkönjakeluyhtiöt ja OEM.
 • Toiminut eri Euroopan maissa, joista viimeisimpinä Skandinavia ja Baltian maat.
 • Kokemusta paikallisten myyntiyhtiöiden perustamisesta ja johtamisesta.
 • Myös jakelukanavien etsintä ja kansainväliset tenderit ovat olleet osana työtäni.
  Mikäli jokin näistä osa-alueista askarruttaa niin jesaan mielelläni.

Pekka Rantamäki, diplomi-insinööri, toimitusjohtaja, Rantamäki Advisors Oy
0400 482 517, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 • Olen toiminut yli 30 vuotta rakennustarvikealalla markkinointi ja johtotehtävissä, joista 26 vuotta Saint-Gobain Rakennustuotteissa markkinointijohtajana ja toimitusjohtajana. Viimeksi toimin 10 vuotta Teknos Group Oy:n konsernijohtajana ja CEO:na. Olen nyt eläkkeellä ns. päivätyöstä ja minulla on oma konsultointiyritys ja toimin lisäksi neljän keskisuuren yrityksen hallituksen jäsenenä ja  yhdessä niistä puheenjohtajana.
 • Minulla on vahva kokemus liiketoiminnan johtajana rakennustarvikealalla/-kaupassa ja valmistavassa teollisuudessa sekä yrityskaupoista Suomessa ja ulkomailla. Päämarkkina-alueet, joissa olen toiminut ovat olleet Suomi, Skandinavia, Venäjä & CIS, Balttia, Puola sekä Saksa ja Kiina.  Olemme rakentaneet näissä maissa orgaanista kasvua ja olen myös ollut henkilökohtaisesti vetämässä näissä maissa useita onnistuneita yrityskauppoja. Konsernijohtajakokemus ja hallitustyöskentely on myös antanut kokemusta Strategian tekemisestä ja toteuttamisesta sekä yrityksen johtamisesta ja henkilöstön kehittämisestä yleisesti.
 • Olen mielelläni auttamassa liiketoiminnan kehittämisessä ja sparraamassa sekä mahdollisissa yrityskaupoissa.