Aika: ti 28.5. klo 8.40 – 16
Paikka: Scandic, Hämeenaukio 1, Riihimäki
Kouluttaja: Kaisa Kokkonen, Akeba Oy

Kaisa Kokkonen 1164 web

Tämän käytännönläheisen koulutuksen tavoitteena on oppia ymmärtämään ja analysoimaan tilinpäätöksiä ja oivaltaa, kuinka erilaiset toimenpiteet (mm. investoinnit, vaihto-omaisuuden kiertonopeuden parantaminen) vaikuttavat tunnuslukuihin. Koulutuspäivän aikana tehdään tilinpäätösanalyysi esimerkkiyritykselle.

Tilinpäätöksen ymmärtäminen on tärkeää paitsi talouspäälliköille, controllereille ja tilitoimistossa työsken-televille taloushallinnon ammattilaisille kuin myös mm. yrittäjille ja operatiivisesta liiketoiminnasta vastaa-ville esimiehille. Mitä laajentuminen uusille alueille tai merkittävä investointi vaikuttavat yrityksen kannattavuuteen, vakavaraisuuteen ja maksuvalmiuteen? Mitä varaston pienentäminen vaikuttaa kassavirtaan? Tilinpäätösanalyysistä on apua myös arvioitaessa asiakkaan maksukykyä tai toimittajan toimitusvalmiutta.

Tilaisuuden asiantuntijana on yrittäjä, KTM, HT tilintarkastaja Kaisa Kokkonen Akeba Oy:stä.

Koulutuksen pääasiallinen sisältö;
• Tilinpäätöksen sisältö, oikea ja riittävä kuva yrityksen taloudellisesta tilanteesta
• Tuloslaskelman ja taseen tulkinta ja keskeiset tunnusluvut kannattavuuden, vakavaraisuu-den ja maksuvalmiuden mittaamisessa
• Miten voin vaikuttaa tunnuslukuihin?
• Miten rahoituslaskelma täydentää tilinpäätösanalyysia?
• Minkälaisia haasteita tunnuslukujen tulkinnassa saattaa syntyä

Koulutukseen osallistujat saavat esimerkkiyrityksen excel -laskentataulukon käyttöönsä koulutuksen jälkeen. Ota koulutukseen tietokone/laskin mukaan.

 

ILMOITTAUDU TÄSTÄ 14.5. MENNESSÄ

 

Osallistumismaksu:
Kauppakamarin jäsenetuhinta 340 €/henkilö + alv 24 %, normaalihinta 510 €/henkilö + alv 24%. Maksu sisältää koulutuksen, sekä ohjelmassa mainitun tarjoilun. Osallistumismaksu laskutetaan tilaisuuden jälkeen.

Peruutusehdot:
Viikkoa ennen perutuista kurssipaikoista perimme 50 % osallistumismaksusta. Kahta päivää ennen tilaisuutta tai myöhemmin tehdyistä peruutuksista perimme osallistumismaksun kokonaisuudes-saan. Ilmoittautumisen voi perua maksutta toimittamalla meille sairaslomatodistuksen. Esteen sat-tuessa ilmoittautuneen henkilön tilalle voi tulla joku toinen.

Lisätietoja:
koulutuspäällikkö Lilla Jokinen, p. 040 1979 823 tai lilla.jokinen(at)kauppakamari.fi