- kurssi hallitustyöskentelyn aktivoimiseen ja kehittämiseen

Aika: 25.4. - 23.5.2018 iltapäivisin
Paikka: Hotel Sveitsi, Härkävehmaankatu 4, Hyvinkää
Kurssi-isäntä: Nordea

hhjlillaversio

 

Suuren suosion ja kysynnän vuoksi kauppakamarimme järjestää seuraavan, järjestyksessään jo kymmenennen HHJ-kurssinsa keväällä 2018. Toimi nopeasti, kurssi on jo melkein täynnä. 

Toimiva hallitus toimii osakeyhtiön voimavarana ja suunnannäyttäjänä. Hyvästä ja sitoutuneesta hallituksesta hyötyvät niin yrittäjä, yritysjohto kuin omistajat ja rahoittajatkin. Yrityksen kasvu, kansainvälistyminen, uudistuminen, tuotteiden kaupallistaminen ja markkina-alueiden laajentaminen tarvitsevat tuekseen kokeneita asiantuntijoita ja liiketoimintaosaajia. Myös erilaiset murrokset kuten sukupolvenvaihdokset, omistajamuutokset ja markkinahäiriöt ovat helpommin havaittavissa, kun yrityksestä löytyy laajalti kokemusta. Hallitustyöskentelyllä on ensiarvoinen merkitys yrityksen tarvitsemien ulkopuolisten voimavarojen sitouttajana. Hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ) –kurssikokonaisuus aktivoi ja kehittää pk-yrityksen hallitustyöskentelyä.

Kurssi sopii kaikille hallitustyötä jo tekeville tai sitä harkitseville henkilöille. Kurssi soveltuu myös kunnallisten osakeyhtiöiden ja liikelaitosten hallitustyöskentelyn kehittämiseen. Kurssin käyneillä on myös mahdollisuus suorittaa HHJ-tutkinto. HHJ-kurssi on Tampereen kauppakamarin ja Hallituspartnerit ry:n kehittämä.

Pentti suosittelee:

Pentti suositus2

”Hallituksen riittävä osaaminen on tärkeää sekä yritysten nykyhetkeä että tulevia haasteita ajatellen. Erityisen tärkeää on ymmärtää omistajien, hallituksen ja toimitusjohtajan roolit ja vastuut. HHJ-kurssin erinomaiset luennot ja mielenkiintoiset tosielämän Case-esimerkit ovat hyvä ja käytännönläheinen tapa tarkastella ja oppia liiketoiminnan johtamista ja kehittämistä hallitustyön näkökulmasta. Suosittelen!”

Pentti Puhakka, Director, Manufacturing Network Development Global,
Hallituksen puheenjohtaja Riihimäen-Hyvinkään kauppakamari

Kaisa suosittelee:

kaisa testi

”Pidän positiivisena sitä, että kaikki opetus oli käytännönläheistä ja keskustelevaa. Erityisesti pidän kurssin strategiaosuudesta ja strategiatyöstä, jossa ryhmätyö syvensi hallituksen strategiatyöstä opittua teoriaa. Kurssilla vallitsi erinomainen keskusteluhenki ja verkostoiduimme aktiivisesti muihin yrittäjiin ja vaikuttajiin.”

Kaisa Kokkonen, Yrittäjä, konsultti, KTM Akeba oy

Aarno suosittelee:

aarno suosittelee

"Kävin syksyllä 2017 kauppakamarin järjestämän HHJ-kurssin. Kurssin sisältö, luennoitsijat ja kokoonpano oli ehdottoman hyvin valmisteltu. Sain hyvän kokonaiskuvan yrityksen hallituksen toiminnasta ja vastuista. Teoriapuoli täydentyi loistavilla case-luennoilla elävästä yrityselämästä. Meillä sattui vielä olemaan varsin aktiivinen ryhmä, joka omalla vilkkaalla keskustelullaan antoi hienon lisämausteen kurssin antiin. Voin lämpimästi suositella kyseistä kurssia. On sitä paitsi varsin hyödyllinen ja yleissivistävä yritystoiminnasta kiinnostuneille!"

Aarno Yrjö-Koskinen, Senior Consultant, HML Tiina Yrjö-Koskinen Oy

Karel suosittelee:

Karel testi

”Voin todella lämpimästi ja varauksetta suositella HHJ-kurssia sen erinomaisen tietosisällön puolesta. Kurssin kouluttajat olivat poikkeuksetta asiansa tuntevia ja innostavia ja useat tosiyrittämisen Case-kuvaukset rikastuttivat vielä lisää opittua asiaa. Kurssin vuorovaikutteisuus tutustuttaa myös alueen eri toimijoihin ja verkostoitumistakaan ei voi välttää. Hyvä sijoitus omaan osaamiseen ja omaan yritykseen.”

Karel McLeod Smith, Integraatiojohtaja/CDO – Hyria koulutus Oy, toiminnanjohtaja - HRAKS

100% syksyn 2017 HHJ-kurssimme osallistujista suosittelee kurssia!

Riihimäen-Hyvinkään kauppakamari on järjestänyt HHJ-koulutusta vuodesta 2008 lähtien. Kurssin on alueellamme käynyt noin 150 hallitustyöskentelystä kiinnostunutta. Koko maassa on järjestetty jo yli 300 HHJ-kurssia. Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin 10. HHJ-kurssi käynnistyy keväällä 2018. Paikkoja on rajoitetusti, joten ilmoittaudu pian ja liity rohkeasti hallitusosaajien joukkoon!

OHJELMA:
Kurssi koostuu neljästä puolen päivän jaksosta, joiden lisäksi on ryhmätyö ja lukupaketti. Jokaiseen päivään liittyy yritys-case päivän aiheesta - sopivasti teoriaa ja käytäntöä. Pääset katsomaan jaksojen asiantuntijoiden esittelyt ja tarkan ohjelman klikkaamalla ko. jakson otsikkoa (alla).

1. jakso: Hyvä hallintotapa ke 25.4. klo12.45 - 17.30 
2. jakso: Hallituksen ja hallitustyön organisointi ke 2.5. klo 12.45 - 17.15
3. jakso: Strategiatyö ke 9.5. klo 12.45 - 17.15
HHJ-ryhmätyö ke 16.5. klo 12.45 - 17.15
4. jakso: Yrityksen talouden seuranta ja ohjaus ke 23.5. klo 12.45 - 19.00

Tutkinto:
HHJ-kurssin jälkeen voit osallistua HHJ-tutkintoon. Kurssin käynyt ja tutkinnon hyväksytysti suorittanut on oikeutettu käyttämään HHJ-nimikettä. Tutkintoja järjestetään kaksi kertaa vuodessa Tampereella. Tutkinnosta voit lukea lisää täältä. Tutkintomaksu ei sisälly kurssin hintaan.

Hinnat:
Kauppakamarin jäsenet 1450 € + alv 24 %
Normaalihinta 2200 € + alv 24 %
Osallistumismaksu laskutetaan 2. osion jälkeen.

Kirjallisuutta: (sis. hintaan)
Hyvä hallitustyö: Juhani Erma, Tommi Rasila, Olli V. Virtanen , 2017
Listaamattomien yhtiöiden hallinnoinnin kehittäminen, Corporate Governance; Keskuskauppakamari (on liitteenä Hyvä hallitustyö –kirjassa).

Ilmoittautuminen:
Rekisteröidy valtakunnalliseen HHJ-portaaliin osoitteessa www.hhj.fi ja tunnukset saatuasi kirjaudu sisään järjestelmään ja ilmoittaudu kurssillemme viimeistään ti 10.4.2018 mennessä.

Peruutusehdot:
Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen perutuista kurssi-ilmoittautumisista perimme 50 % osallistumismaksusta. Kaksi päivää ennen tilaisuutta tai sen jälkeen perutuista kurssi-ilmoittautumisista perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan.

Lisätiedot:
Toimitusjohtaja Anne Pevkur, puh. 050 516 8912 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai
koulutuspäällikkö Lilla Jokinen, puh. 040 1979 823 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

nordeapienempi